P4c Eğitimi Nedir?

“P4c eğitimi nedir?” sorusu, özellikle son yıllarda sıklık ile araştırılan konu başlıkları arasında yer almaktadır. P4c, temel olarak çocuklar ile ilgili olan bir eğitim sürecini kapsamaktadır. Bu eğitimde amaçlanan, doğru teknikler kullanılarak çocukları düşünmeye teşvik etmek ve bu sayede hem çocukların etrafta olanları daha mantık sınırları içerisinde yorumlamasını hem de çocukların diğer becerilerinin artmasını sağlamaktır.

P4c’nin Açılımı Nedir?

P4c, Philosophy for Children” ibaresinin kısaltılmış halidir. “Çocuklar için felsefe” olarak dilimize çevrilen bu metot, çocukların felsefe çerçevesinde düşünmesini sağlamakta ve çocukların etrafta olup bitene, daha geniş bir bakış açısı ile yaklaşmasına aracı olmaktadır.

P4c Eğitimine Kimler Katılabilir?

“P4c eğitimi nedir?” sorusuna cevap verildikten sonra, konu ile ilgili olarak araştırılan diğer bir başlık ise eğitime kimlerin katılabileceği ile ilgilidir. Bünyemizde düzenlediğimiz eğitimlerden biri olan P4c eğitimine öğrenci koçlar, eğitim koçları ve konu ile ilgili eğitim almak isteyen tüm bireyler katılım sağlayabilmektedir.

P4c Metodunun Çocuklara Kattığı Faydalar Nelerdir?

“P4c eğitimi nedir?” sorusuna doğru bir cevap vermek amacı ile düzenlemiş olduğumuz P4c eğitimi, çocukların hayatına pek çok olumlu dokunuşun yapılmasına katkıda bulunmaktadır. Mantıklı düşünme, olay örgüsünü kurma, empati, felsefe çerçevesinde düşünme, özgüven gibi pek çok konuda çocukların donatılmasını sağlayan bu metot, eğitmenlerimiz aracılığı ile en ince ayrıntısına kadar anlatılmaktadır. Bu eğitimi alan öğrencilerimiz, eğitimi başarı ile bitirmeleri takdirde binlerce öğrencinin daha farklı bir düşünceye sahip olmasını sağlayacak ve böylelikle de çocukların hayatlarının ilerleyen dönemleri için yeni bir kapı aralamalarını sağlayacaklardır.