Astroloji, yunanca ‘astro’ ve ‘logos’ kelimelerinden türetilmiştir. Astro, yıldız anlamına gelirken logos ise, bilgi anlamında kullanılır. Astroloji  gök cisimlerinin hareketlerini ve göreceli konumlarını inceleyerek canlı veya cansız varlıkların bunlardan nasıl etkileneceğini araştırır.

Astrolog Robert Currey bir sözünde; “Astroloji, gök cisimlerinin konumları ve hareketleri ile dünyadaki fiziksel süreçler ve yaşam arasındaki korelasyonun çalışması ve bunun sonucunda ortaya çıkan uygulamalardır”. Bazı Astrologlar, yıldızlar ve takımyıldızları ile çalışsalar da batılı astrologlar Güneş Sistemi içinde Güneş, Ay ve gezegenler ile çalışır.” demiştir.

Bazı tarihçiler çeşitli araştırmaları sonucunda çok eski zamanlarda uygarlıkların astroloji hakkında farklı araştırmalar yaptığını söylemiştir. Peki, insanlık tarihi gibi çok eski zamanlarda var olduğu bilinen astroloji bir bilim dalı mıdır?

Astroloji Bilim Midir?

Bilim dalı olan her şeyin bilimsel verilerle kanıtlanabiliyor olması gerekir. Fakat astroloji ne kadar başka bilimlerden yararlansa bile tek başına bir bilim dalı olarak sayılmaz.

Astroloji Ne Değildir?

Astroloji insanların kaderi değildir.İnsanların şanslı zamanlarını, onları kısıtlayan alanları ve bunlara benzer konuları gösterir. Onun dışında her şey insanların elindedir. Yani astroloji hayatımızda olan bitenin nedeni değildir. Gökyüzünde olan olaylar insan hayatının üzerinde bir farklılık meydana getirmiyor.

Astroloji Fal Mıdır?

Astroloji gökyüzündeki hareketleri, gezegenlerin göreceli konumlarını inceleyerek insanlara karşı oluşabilecek etkileri söyler. Bunu söylerken de gökyüzü haritasını inceler. Fakat fal tamamen hislere dayanarak yapılan bir eylemdir. Bundan dolayı iki kavram ne kadar birbirine bazı yönleri ile benzese de aslında tamamen farklıdır.

Astroloji ve Astronomi Arasındaki Fark Nedir?

Astroloji yukarıda da dediğimiz gibi yıldızların ve gök cisimlerinin hareketlerini inceleyerek insan üzerindeki etkilerine dikkat çeker. Fakat astronomi evrende yaşanan olayları, gökyüzünü inceler. Ayrıca gök cisimlerinin özelliklerini de inceleyip raporlar çıkartır. Çıkarmış oldukları raporlar astronominin aksine nesnel bilgiler içerdiği için astronomi bir bilim dalıdır. Astroloji, astronominin araştırmalarından büyük ölçüde yararlanır.

Natal Astroloji Nedir?

Doğum haritasını çıkarmak isteyen bir insan için önemli olan doğum saatidir. Natal harita olarak kullanılabilen doğum haritası insanın doğduğu zaman gökyüzündeki gezegenlerin nasıl konumlarda olduğunu gösterir.

Natal insanların doğum ve doğum ile ilgili konulara verilen bir adın bütünüdür. İnsanların yaşantısında geçireceği zorlu anlar, deneyimler gibi konular hakkında bilgi verir.

Kısaca insanların anne karnında çıktığı anda gökyüzü konumunu gösteren şemaya Yıldız haritası denir.

Burç Nedir?

Burç, Arapçadan Türkçeye geçmiş bir kelimedir. Gök kubbede yer alan 12 takım yıldızına verilen isimdir. Her bir burcu vardır. Koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova, balık 12 takım yıldızının ismidir.

Astroloji burçları 4 gruba ayırmıştır;

Ateş burçları; Koç, Aslan ve Yay’dır.

Hava burçları; İkizler, Terazi ve Kova’dır.

Toprak burçları; Boğa, Başak ve Oğlaktır.

Su burçları; Yengeç, Akrep ve Balıktır.

Burçların Tarihleri

Koç burcu (21 Mart- 20 Nisan)

Aslan burcu (23 Temmuz- 22 Ağustos)

Yay burcu (22 Kasım- 21 Aralık)

İkizler burcu (22 Mayıs- 22 Haziran)

Terazi burcu (23 Eylül- 22 Ekim)

Kova burcu (22 Ocak- 19 Şubat)

Boğa burcu (21 Nisan- 21 Mayıs)

Başak burcu (23 Ağustos- 22 Eylül)

Oğlak burcu (22 Aralık- 21 Ocak)

Yengeç burcu (23 Haziran- 22 Temmuz)

Akrep burcu (23 Ekim- 21 Kasım)

Balık burcu (20 Şubat- 20 Mart)

Kısaca Burçların Özellikleri

Koç: Cesaretli ve liderlik yeteneği oldukça yüksek olan bir burçtur. Pek duygusal bir yapıya sahip değildir.

Aslan: Oldukça yetenekli ve çok sabırsız bir burçtur.

Yay: Özgürlük düşkünüdür. Batıl inançlara gereğinden fazla inanır.

İkizler: Bulunduğu ortama kolaylıkla adapte olabilir. Oldukça konuşkandır.

Terazi: Oldukça ağır başlı ve birazda kararsız bir burçtur.

Kova: Yalnızlıktan çok hoşlanan bir burçtur.

Boğa: En azimli burçtur. İstediği şeyi almak için tüm engelleri yok eder.

Başak: Her şeyi kafasına takıp kendine dert eden burçtur.

Oğlak: Kıskançlık krizleri ile bilinir. Sıcakkanlı ve oldukça azimli bir yapıya sahiptir.

Yengeç: Anaç, dikkatli ve oldukça sevecen bir yapıya sahiptir. Her ortamda kendini sevdirir.

Akrep: Girdikleri her ortamda dikkat çekerler. Acıya çok dayanıklıdırlar.

Balık: En duygusal burçtur. İnsanlara gizemli bir hava yaratırlar.

Sonuç olarak; Astrolojiye ilgisi bulunan merak eden herkesin katılabileceği bir eğitimdir. Time Akademi olarak sizler için hazırladığımız Astroloji eğitimleri ile bir adım daha ileride olmak istiyorsanız bizimle iletişime geçmeniz yeterli.